Retro Djk – Amit az Esküvő Dj munkájáról illik tudni!

profilAz elmúlt években a klasszikusnak számító esküvői zenekarok helyett, trendi lett Esküvő Dj-t fogadni a nagy estére! Sőt! Sok pár esetében a kültéri szertartás hangosítását, zenei ajánlatát már a Dj végzi, a párok és a násznép örömére, mely a megrendelő igényére szabható!

Nagyon sok felkészült jó Dj van szerte a világban, de az esküvő estélye nagy szakértelmet igényel, hiszen ez nem egy club, ahol a clubba járók nagy örömére a Dj-k kizárólag napjaink slágereit játsszák, általában a 16-30 éves korosztálynak.

Esküvő Dj-ként állíthatom nem kis felelősség eldönteni, milyen zene szórakoztassa a násznépet az esküvődön. Az esküvő szervezése során sok buktatót el lehet kerülni, ha körültekintően járunk el. Ezért figyelembe kell vennetek a vendégek összetételét, életkorát, és persze a ti igényeitek sem mellékesek, hiszen ez életetek egyik kiemelkedő napja!

Sajnos azt tapasztaljuk, hogy nagyon sok esetben kizárólag az ár számít, a szakértelem, a hang és fénytechnika, a Dj felkészültsége egyáltalán nem! Pedig ez nagymértékben rányomja a bélyegét az estére! Ezen az estén a legfiatalabb korosztály ugyanúgy képviselteti magát, mint az idősebb korosztály.

A zene nem másodlagos szempont egy esküvőn! Ha a násznép nem érzi magát jól, ott már nagy a baj! Ezért, a párokkal még az esküvő előtt több alkalommal történő egyeztetésünk során minden esetben felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezen az estén minden korosztály szeretne táncolni, és ehhez a legjobb egykori és a slágerek megfelelő arányával mindenki megtalálja a kedvére valót. A párokkal én személy szerint előre egyeztetem a nyitótánc stílusát, vagy épp egy egyedi mixet készítek számukra. De a Tortavágás, Menyasszonytánc, Gyertyafénykeringő zene választásában is segédkezek. A legkirívóbb eset az volt amikor a menyasszonytánc a Pharell Williams – Happy sláger volt! Napjainkban az nyitótáncot követően nem hagyományőrzően történnek az események, hanem a párok többsége egy igazi DISCO feelinget szeretne hatalmas party élménnyel!

Természetesen egy Dj nem pótolhatja a CM vagy Vőfély szerepét! Én személy szerint irtózom azoktól a Dj-ktől, akik a Dj munka mellett CM vagy Vőfélyként hirdeti magát! Ez nem egy 2 in 1 csomag! Mindenki maradjon a saját kaptafájánál!

Elgondolkodtál azon, hogy a kedvenc dalodat, amit a zenészek nem igazán ismernek, vajon, hogy fogják eljátszani?

Az esküvőkön én személy szerint, a klasszikus, jól megszokott lakodalmas zenék, melyeket általában eredeti verzióban játszom (természetesen, ezt a műfajt kizárólag külön kérésre), kiválóan párosíthatóak a Retro Disco és a mai slágerek hangulatával, így igazán emlékezetes lehet életetek legszebb napja. A mostani trend alapján a buli első 2/3-a Retro és Mulatós kombinációja a megfelelő arányokkal, és a buli utolsó 1/3-a pedig napjaink slágerei a keménymagnak! Minden esküvő más és más zenei irányultságot takar, de azért vannak átfedések is, mely minden esküvőn kötelező játszani!

Fontos megjegyeznem, hogy minden Dj más és másképpen képzeli el az este zenei repertoárját!

De itt jön az, hogy akkor ki is legyen a Dj-nk? Hogyan válasszak?

A döntésetek során vegyétek, figyelembe milyen referenciákkal rendelkezik. Hány esküvőn játszott, fotókkal, videókkal rendelkezik-e vagy sem. Rendelkezik e jogosítással vagy sem!

Nagyon sok esetben a „barát” szolgáltatja a zenét, ami nem biztos, hogy jogtiszta, a másik, hogy az is előfordulhat, hogy az este tematikáját sem ismeri. (Nyitótánc, Tortavágás, Menyasszonytánc, Gyertyafénykeringő). Ez a legrosszabb lehetőség. A választásotok során, ne csak az árat nézzétek, ami tudom, néha elképesztőnek tűnik, ami még így is egy komolyabbnak tűnő, de zeneileg messze elmaradó zenekar ajánlatánál is kedvezőbb! Minden esetben szerződjetek a kiválasztott Esküvő Dj-vel, melyben mindent le tudtok írni, kinek mi a kötelessége, milyen zenét szolgáltasson a nagy napon!

Költséghatékony megoldás Dj-t választani, hiszen egy embert kell fizetned 3-4-5 helyett, és ez az összeg általában, nem éri el egy színvonalas, ám drága zenekar tarifáját. Sőt! Egy Esküvő Dj-nél nincsenek hamis hangok és elrontott dalszövegek, legyen az 60-as, 70-es, 80-as, 90-es évek slágereivel, valamint Latin, Funky, RnB, Dance, Rock & Roll, Rock klasszikusai!

Az Esküvő Dj felkészültségén múlik az este sikere, a talpalávalót ő húzza, és az eredetiség a legfőbb erénye, de az este sikere nem csak rajta múlik! Ha az ifjúpár nem táncol, és kivonja magát a forgalomból, akkor a násznép ugyanezt fogja tenni, akár milyen jó zenét is játszik a Dj. Ez nem jelenti azt, hogy minden percben a táncparketten kell lenni, de a násznép a vacsora után már mulatni szeretne!

A fenti cikk megjelent az EsküvPiac Magazinban, melyet a Retro Djk vezetője írt, a magazin felkérésére!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>